In onze oogartsenpraktijk werkt een team van oogartsen. 

U kan bij ons terecht voor een heel gamma aan oogheelkundige behandelingen. Tevens werken wij samen in nauw overleg met elkaar om u, als patiënt, een zo optimaal mogelijke medische behandeling en permanentie te bieden.

Dr. Irina Balikova

Dr. Balikova specialiseerde als oogarts aan de Vrije Universiteit van Brussel (ULB, 2014). In 2010 behaalde ze een doctoraat aan de Katholieke Universiteit van Leuven voor haar onderzoek naar erfelijke oogaandoeningen. In 2018 diplomeerde ze bovendien in de pediatrische oogheelkunde en strabisme (SFO).

Dr. Balikova is als oogarts gespecialiseerd in kinderoogheelkunde en erfelijke netvliesaandoeningen. Ze heeft een uitgebreide ervaring: voor 2019 werkte ze in het Kinderziekenhuis Koningin Fabiola in Brussel en het UZ Gent en van 2019 tot 2023 was ze verbonden aan het UZ Leuven.

Dr. Lien Delaere

Dr. Delaere studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Zij specialiseerde als oogarts in het UZ Leuven en bracht ook een specialisatiejaar door in het Oogziekenhuis in Rotterdam, Nederland. In 2010 behaalde ze het ICO diploma (International Council of Ophthalmology).

Dr. Delaere is gespecialiseerd in cataractchirurgie, medische retina en laserchirurgie. In 2011 startte ze haar carrière in Kortrijk. In 2012 en 2013 volgde ze een observerschip in Melbourne. Sinds juli 2014 werkt ze in Kessel-Lo. 

Dr. Annelies Gillis

Dr. Gillis studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Zij specialiseerde als oogarts in het UZ Leuven, het AZ Middelheim en bracht ook een specialisatiejaar door in het Mayday Hospital in Londen, Engeland. In 2007 jaar behaalde zij het diploma van de European Board of Ophthalmology.

Dr. Gillis is gespecialiseerd in cataractchirurgie, oculoplastische chirurgie en medische retina. Hiervoor volgde zij in 2009 een fellowship oculoplastische chirurgie in het Oogziekenhuis in Rotterdam en verruimde ze haar kennis en ervaring in 2010, op de dienst medische retina van het Addenbrooke’s Hospital in Cambridge, Engeland.

Dr. Esther Van Hoolst

Dr. Esther Van Hoolst studeerde geneeskunde aan de KU Leuven. Zij specialiseerde als oogarts aan UZ Leuven en Sint Lucas Brugge. In 2022 behaalde zij het diploma van de European Board of Ophthalmology.

Dr. Van Hoolst volgt momenteel een fellowship medische retina op de dienst oogziekten van het UZ Leuven. Daarnaast heeft zij een brede interesse in de oftalmologie.

Dr. Sofie Verstraeten

Dr. Verstraeten studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Zij specialiseerde als oogarts in het UZ Leuven en bracht ook een specialisatiejaar door in het Oogziekenhuis in Rotterdam, Nederland. In 2009 behaalde ze het ICO diploma (International Council of Ophthalmology).

Dr. Verstraeten is gespecialiseerd in cataractchirurgie en medische retina. Hiervoor volgde zij in 2011 een fellowship cataractchirurgie in het Oogziekenhuis in Rotterdam en werkte ze van 2011 tot 2012 als consulent cataractchirurgie op de dienst oogziekten van het UZ Leuven. Van 2011 tot 2012 deed ze een fellowship medische retina op de dienst medische retina van het UZ Leuven.Femke Debeckker

Bovenop haar diploma in kantoor administratie en gegevensbeheer, heeft Femke ook een opleiding oogheelkunde gestudeerd aan UHasselt. Na al veel werkervaring te hebben opgedaan, heeft ze haar ‘forever workplace’ gevonden in onze praktijk. Sinds september 2020 staat ze met een glimlach klaar om onze patiënten en medewerkers te helpen.

Naomi Taes

In 2021 studeerde ze af als medisch secretaresse aan Syntra te Haasrode. Naomi was een jaar werkzaam in een huisartsenpraktijk. Ze is ons team komen vervoegen in Oktober 2022. Met haar enthousiasme en vriendelijke lach zal ze u met veel plezier begeleiden in onze praktijk.

Katleen Vandenwijngaert

Na haar afstuderen aan de KHLeuven als Bachelor in de verpleegkunde werkte Katleen als pediatrisch verpleegkundige in de Universitaire ziekenhuizen van Leuven en Lausanne. Ze is ons team komen vervoegen in juli 2020. Ze zal u hartelijk ontvangen aan het onthaal om u wegwijs te maken in onze praktijk.